AGENDA/

1 april 2021 om 15.00 uur: Online opening Beeldenroute 


Wethouder P.H. Sleeking (o.a. cultuur) opent samen met kinderburgemeester Lucas van Wijk op digitale wijze met een YouTube filmpje de beeldenroute ‘Stad in Beeld, beeld in Park’.

 

Het speciaal geplante kunstwerk in het kader van Dordrecht 800 - de levende beeldboom/notenboom-  is een blijvende herinnering aan deze activiteit waarmee we Dordrecht 800 vieren.  U wordt in het filmpje meegenomen op een kleine wandeling door het park met beelden van 11 kunstenaars, hoort over de activiteiten die gaan plaatsvinden en ziet hoe goed boom en beeld bij elkaar passen.

Een half jaar lang de kans om te genieten en te vieren! Dordrecht viert haar 800e verjaardag en Park Merwestein, het oudste stadspark van Dordrecht, bestaat 135 jaar. Doet u mee?


 

13 april t/m 23 mei 2021: Toppie Dordrecht en Stad in Beeld, Beeld in Park actief met de basisscholen uit de omgeving 
 

Toppie Dordrecht gaat in de periode tussen 13 April en 23 mei met verschillende scholen rond het Park Merwestein participeren in de beeldenroute Stad in beeld, beeld in park!

Aan de hand van verschillende kunstdisciplines gaan kinderen van groep 1 t/m 8 i.s.m. Dordtse kunstenaars, dansers, rappers de beelden in relatie met de natuur bekijken en een vertaalslag maken naar dans, rap of een eigen gemaakt kunstwerk. 

GRoen doet goed.png
Stichting cultuureducatie.jpg
Toppie.png
Stichting park merwestein.jpg

29 mei 2021: VDM brengt bezoek aan park


Vereniging Dordrechts Museum, kortweg VDM, gaat op zaterdag 29 mei een bezoek brengen aan Stad in beeld/beeld in park in Park Merwestein en daar, begeleid door deelnemende kunstenaars, de beeldenroute lopen. Want wat is er mooier dan een park getransformeerd te zien in een beeldentuin?  Het bezoek aan het park start om twaalf uur.

Lees hier verder.

 

VDM heeft wat met bomen in deze tijd. In het museum is de mooie tentoonstelling Diepgeworteld verlengd. Daarnaast heeft de Bomenstichting een wandelroute uitgestippeld langs monumentale bomen in de stad, een route die uiteraard begint bij de eeuwenoude bomen in onze museumtuin. Maar ook in Park Merwestein zijn zeer fraaie bomen te bewonderen. In het kader van ‘800 jaar Dordrecht’ én omdat dit oudste stadspark 135 jaar bestaat wordt een beeldententoonstelling georganiseerd door een hiervoor speciaal in het leven geroepen comité. Deelnemers zijn een elftal kunstenaars die allen een zekere binding hebben met Dordt. Bekende namen zijn onder andere Lucien den Arend, Roel en Marry Teeuwen en Erik Sep (stadskunstenaar 2019-2020).

In de geweldige ambiance van het park stellen zij hun werken tentoon. Het park wordt dan omgetoverd in een beeldentuin, waar de beelden alle ruimte krijgen en tot hun recht komen. Wij zijn van plan op 29 mei met u langs deze beeldenroute te lopen waarbij een aantal van de deelnemende kunstenaars aanwezig is om iets over hun werk te vertellen. Aan dit project is later in het jaar ook nog een fotowedstrijd verbonden: boom en beeld. Wie weet kunt u op 29 mei al een aardige foto maken, maar daar hebt u ook de hele zomer nog de tijd voor.

2021-03-07 11_40_47-Vereniging Dordrecht

12 juni 2021 om 13 uur: Kleurfeest op het plein bij het werfje

 

Het Kleurfeest, een muzikaal tekenavontuur voor jong en oud op het pleintje bij het Werfje.

Samen met tekenaars Gerard de Bruyne en José Vingerling tekenen en kleuren kinderen een supergrote tekening, luisterend naar pareltjes uit de popgeschiedenis, gezongen en gespeeld door Maarten Teekens.

De inspiratie komt uit het park waar beelden en bomen de fantasie prikkelen. Wanneer de kleurkrijtjes uitnodigend worden neergezet rond het grote vel papier op de grond nemen sommige kinderen hun kans waar en beginnen meteen te kleuren. Anderen nemen hun tijd om alles nog eens goed te observeren. Even luisteren naar de zanger. Even simpelweg aanwezig zijn. Dan kan het kleurfeest beginnen.

2021-03-07 11_50_13-HOME _ hetkleurfeest

STAD IN BEELD

&

BEELD IN PARK

Half augustus – eind september.

 

Om iedereen bij de beeldenexpositie te betrekken, wordt voor jong en oud de fotowedstrijd 'boom en beeld' georganiseerd. Met u als bezoeker die de bomen in combinatie met een beeld fotografeert. Op deze site vindt u meer informatie en kijk op onze Facebook-pagina.

4 september om 16.00 uur  logo road show en onze afbeelding


Samen met Hollands Diep organiseert ‘Stad in Beeld, Beeld in Park’ een klein parkconcert voor buren, sponsoren en kunstenaars.

 

ROADSHOW 800 brengt een liedjesprogramma in de huiselijke sfeer van de avonden die Maria van Leuven, 800 jaar geleden Beschermvrouwe van Dordrecht, bij haar thuis organiseerde. Bij haar thuis werd gezongen, gedronken, gegeten en gespeeld. Ze ondersteunde Troubadours, de singer-songwriters van haar tijd, die haar als dank een plek in hun liederen gaven.

ROADSHOW 800 wordt uitgevoerd door professionele artiesten. Het optreden is toegesneden op ‘ervaren’ en – voor wie wil – meedoen. We treffen elkaar onder de bomen bij de beelden of op het plein voor het Werfje.

 

Meer weten: www.muziektheaterhollandsdiep.nl

8 mei 2021: Rondleiding voor donateurs Stichting Park Merwestein
 

Stichting Park Merwestein staat stil bij haar verbondenheid met het park en bekijkt de beelden. Voor alle donateurs van Stichting Park Merwestein wordt een rondleiding georganiseerd met aansluitend een borrel. 

 
 

© Stad in Beeld & Beeld in Park,  Voor vragen  of opmerkingen / Mail naar: info@beeldinparkdordrecht.com