AGENDA/

28 september: feestelijke afsluiting Stad in beeld, beeld in park.

De beeldenroute loopt ten einde.

Op 28 september om 17.00 uur is er een bijeenkomst in het Theatercafé van schouwburg Kunstmin waar we hierbij stil staan.

 

We vertellen kort over 800 jaar stad en de beeldenroute - Stad in Beeld, Beeld in Park- , over het oude park in de stad door voorzitter Constantijn Papaïoannou van Stichting Park Merwestein en over het belang van Kunst in openbare ruimte door Piet Augustijn, oud conservator Gorcums Museum.

 

Hierna volgt de bekendmaking van de winnaars van de fotowedstrijd inclusief het juryrapport en de prijsuitreiking.

Er is een categorie jeugd en volwassenen.

 

Alle deelnemers zijn inmiddels uitgenodigd, wilt u ook graag komen: mail info@beeldinparkdordrecht.com want er is een maximaal aantal bezoekers mogelijk en een toegangsbewijs verplicht.

24 juli t/m 28 augustus 2021: Gratis workshops fotografie
 

De Dordtse Amateur Fotografen (DAF) verzorgt ter gelegenheid van Dordrecht 800 jaar een 6 tal achtereenvolgende workshops op de zaterdagochtend van 10.00 uur – 12.00 uur, beginnend zaterdag 24 juli en eindigend zaterdag 28 augustus. De workshops vinden plaats in het Park Merwestein en sluiten aan bij het thema van de fotowedstrijd ‘Stad in beeld, beeld in park’, die in augustus start.

Basis beginselen worden getraind; vooral ontdekkend kijken en hoe een camera/telefoon te gebruiken. Een mooie extra die we de deelnemers aan de fotowedstrijd kunnen bieden!

Ervaren DAF-fotografen begeleiden deelnemers aan de workshop om meer vaardigheid te ontwikkelen bij onder meer het vastleggen van het thema van de fotowedstrijd, waarbij een (deel van een) beeld in het park tegelijk met een (deel van een) boom in één foto moeten worden samengebracht.

Deelnemers aan deze gratis workshops kunnen zich opgeven bij info@daf-fotografie.nl met vermelding van naam, email-adres, gebruik van camera/telefoon en de keuze voor één van de 6 zaterdagochtenden.

Belangstelling voor de DAF? Bekijk de website

 

DAF–leden in actie

logo DAF.jpg
Foto DAF.jpg

Foto wedstrijd: half augustus – eind september.

 

Om iedereen bij de beeldenexpositie te betrekken, wordt voor jong en oud de fotowedstrijd 'boom en beeld' georganiseerd. Met u als bezoeker die de bomen in combinatie met een beeld fotografeert. Op de pagina fotowedstrijd vindt u meer informatie en houd ook onze Facebook-pagina in de gaten.

229945302_1716091948778840_6881254658466856265_n.jpeg

Foto gemaakt tijdens de eerste foto workshop van DAF

4 september om 17.00 uur  logo road show en onze afbeelding


Samen met Hollands Diep organiseert ‘Stad in Beeld, Beeld in Park’ een klein parkconcert voor buren, sponsoren en kunstenaars.

 

ROADSHOW 800 brengt een liedjesprogramma in de huiselijke sfeer van de avonden die Maria van Leuven, 800 jaar geleden Beschermvrouwe van Dordrecht, bij haar thuis organiseerde. Bij haar thuis werd gezongen, gedronken, gegeten en gespeeld. Ze ondersteunde Troubadours, de singer-songwriters van haar tijd, die haar als dank een plek in hun liederen gaven.

ROADSHOW 800 wordt uitgevoerd door professionele artiesten. Het optreden is toegesneden op ‘ervaren’ en – voor wie wil – meedoen. We treffen elkaar onder de bomen bij de beelden of op het plein voor het Werfje.

 

Meer weten: www.muziektheaterhollandsdiep.nl

roadshow.png
Park%20Merwestein%20Thymen%20Stolk%20Dor

5 september 2021 om 13 uur: Kleurfeest op het plein bij het Werfje

 

Het Kleurfeest, een muzikaal tekenavontuur voor jong en oud op het pleintje bij het Werfje.

Samen met tekenaars Gerard de Bruyne en José Vingerling tekenen en kleuren kinderen een supergrote tekening, luisterend naar pareltjes uit de popgeschiedenis, gezongen en gespeeld door Maarten Teekens.

De inspiratie komt uit het park waar beelden en bomen de fantasie prikkelen. Wanneer de kleurkrijtjes uitnodigend worden neergezet rond het grote vel papier op de grond nemen sommige kinderen hun kans waar en beginnen meteen te kleuren. Anderen nemen hun tijd om alles nog eens goed te observeren. Even luisteren naar de zanger. Even simpelweg aanwezig zijn. Dan kan het kleurfeest beginnen.

2021-03-07 11_50_13-HOME _ hetkleurfeest

STAD IN BEELD

&

BEELD IN PARK

13 april t/m 23 mei 2021: Toppie Dordrecht en Stad in Beeld, Beeld in Park actief met de basisscholen uit de omgeving 
 

Toppie Dordrecht gaat in de periode tussen 13 April en 23 mei met verschillende scholen rond het Park Merwestein participeren in de beeldenroute Stad in beeld, beeld in park!

Aan de hand van verschillende kunstdisciplines gaan kinderen van groep 1 t/m 8 i.s.m. Dordtse kunstenaars, dansers, rappers de beelden in relatie met de natuur bekijken en een vertaalslag maken naar dans, rap of een eigen gemaakt kunstwerk. Er hebben zich inmiddels 29 groepen ingeschreven! Via deze website van Toppie zijn lesbrieven te downloaden (onder "uitgelichte downloads)". 

Bekijk hier het introductiefilmpje! 

GRoen doet goed.png
Stichting cultuureducatie.jpg
Toppie.png

8 mei 2021: Rondleiding voor donateurs Stichting Park Merwestein
 

Stichting Park Merwestein staat stil bij haar verbondenheid met het park en bekijkt de beelden. Voor alle donateurs van Stichting Park Merwestein wordt een rondleiding georganiseerd met aansluitend een borrel. 

In verband met de huidige geldende coronamaatregelen hebben we deze rondleiding moeten annuleren. 

Stichting park merwestein.jpg

1 april 2021 om 15.00 uur: Online opening Beeldenroute 


Wethouder P.H. Sleeking (o.a. cultuur) opent samen met kinderburgemeester Lucas van Dijk op digitale wijze met een YouTube filmpje de beeldenroute ‘Stad in Beeld, beeld in Park’.

 

Het speciaal geplante kunstwerk in het kader van Dordrecht 800 - de levende beeldboom/notenboom-  is een blijvende herinnering aan deze activiteit waarmee we Dordrecht 800 vieren.  U wordt in het filmpje meegenomen op een kleine wandeling door het park met beelden van 11 kunstenaars, hoort over de activiteiten die gaan plaatsvinden en ziet hoe goed boom en beeld bij elkaar passen.

Een half jaar lang de kans om te genieten en te vieren! Dordrecht viert haar 800e verjaardag en Park Merwestein, het oudste stadspark van Dordrecht, bestaat 135 jaar. Doet u mee?


 

 
 

Hierbij het overzicht van alle inzendingen van deze week: