AGENDA/

 
 

Frans Beuvens

Frans Beuvens is bioloog en woont in Dordrecht. Hij is betrokken bij diverse natuurorganisaties zoals KNNV en IVN. Vanuit zijn interesse in flora en fauna is hij actief in natuuronderzoek, natuurbescherming en natuureducatie. Daarnaast is hij politiek actief bij Groen Links en Water natuurlijk  en paticipeert hij in het Platform Duurzaam Dordrecht.

Piet Augustijn

Piet Augustijn is oud-conservator hedendaagse kunst van het Gorcums Museum in Gorinchem. Daarnaast is hij hoofdredacteur van de tijdschriften GLAS (over hedendaagse glaskunst) en KLEI keramiek magazine. Hij is publicist, tentoonstellingsorganisator en auteur van publicaties op het gebied van beeldende kunst.

Anneke van Veen

Anneke van Veen woont en werkt in Dordrecht. Zij zet zich als zelfstandig adviseur in voor de kwaliteit van onze leefomgeving. En werkt bijvoorbeeld aan landelijke programma’s rond meer groen in de stad. Plaatselijk is zij onder meer actief bij Stichting DE STAD en voor het Platform Duurzaam Dordrecht.

3 april 2020 om 20.30 uur in Kunstmin: 

Luister-, praat- en kijkavond over Park Merwestein en de beelden

Programma:

  • De avond wordt begeleid door Anneke van Veen

  • Historicus Jaap Bouman memoreert de geschiedenis van het park

  • Buurtbewoner Edmond Jaspar is er met poëzie die is gegroeid in het park

  • Frans Beuvens van het IVN/KNNV neemt u mee over de waarde van het groen

  • Piet Augustijn, oud-conservator hedendaagse kunst Gorcums museum, staat stil bij het verrijkende van kunst in de openbare ruimte

  • De kunstwerken stellen zich voor.

  • De fotowedstrijd ‘boom en beeld’ voor jong en oud begint.

 

Toegang is gratis. Meld u hier aan. U ontvangt dan uw toegangskaart die tevens geldig is voor een gratis consumptie.

4 april 2020 om 15.00 uur: Opening beeldenroute


Wethouder Piet Sleeking opent de beeldenroute, onthult de speciale beeldboom, we bekijken de kunstwerken en toosten met elkaar op stad en park.

11 mei 2020: Donateursbijeenkomst 

Stichting park Merwestein heeft een bijzondere bijeenkomst voor haar donateurs waarin we park en beelden kijken en de 135e verjaardag vieren.

 

15 mei 2020 om 14.00 uur: Rondgang voor leden Vereniging Dordrechts museum

Vereniging Dordrechts Museum organiseert voor haar leden een rondgang door het park, al dan niet gewapend met fototoestel of iPhone.

 

© Stad in Beeld & Beeld in Park,  Voor vragen  of opmerkingen / Mail naar: info@beeldinparkdordrecht.com