29 mei 2021: VDM brengt bezoek aan park


Vereniging Dordrechts Museum, kortweg VDM, gaat op zaterdag 29 mei een bezoek brengen aan Stad in beeld/beeld in park in Park Merwestein en daar, begeleid door deelnemende kunstenaars, de beeldenroute lopen. Want wat is er mooier dan een park getransformeerd te zien in een beeldentuin?  Het bezoek aan het park start om twaalf uur.

Lees hier verder.

 

VDM heeft wat met bomen in deze tijd. In het museum is de mooie tentoonstelling Diepgeworteld verlengd. Daarnaast heeft de Bomenstichting een wandelroute uitgestippeld langs monumentale bomen in de stad, een route die uiteraard begint bij de eeuwenoude bomen in onze museumtuin. Maar ook in Park Merwestein zijn zeer fraaie bomen te bewonderen. In het kader van ‘800 jaar Dordrecht’ én omdat dit oudste stadspark 135 jaar bestaat wordt een beeldententoonstelling georganiseerd door een hiervoor speciaal in het leven geroepen comité. Deelnemers zijn een elftal kunstenaars die allen een zekere binding hebben met Dordt. Bekende namen zijn onder andere Lucien den Arend, Roel en Marry Teeuwen en Erik Sep (stadskunstenaar 2019-2020).

In de geweldige ambiance van het park stellen zij hun werken tentoon. Het park wordt dan omgetoverd in een beeldentuin, waar de beelden alle ruimte krijgen en tot hun recht komen. Wij zijn van plan op 29 mei met u langs deze beeldenroute te lopen waarbij een aantal van de deelnemende kunstenaars aanwezig is om iets over hun werk te vertellen. Aan dit project is later in het jaar ook nog een fotowedstrijd verbonden: boom en beeld. Wie weet kunt u op 29 mei al een aardige foto maken, maar daar hebt u ook de hele zomer nog de tijd voor.

2021-03-07 11_40_47-Vereniging Dordrecht
PHOTO-2021-02-09-07-15-38 (002).jpg